woensdag 9 mei 2012

Canadese begraafplaats in Holten

Vanmiddag met ca. 26 dames van de Passage een bezoek gebracht aan de Canadese begraafplaats in Holten. Waarom ik dat hier meldt, omdat er gisteravond op de bee werd gezegd dat er ook een quilt zou hangen, dus fototoestel mee en ja hoor gelijk als je het informatiecentrum binnenkomt hangt daar een quilt gemaakt door Mary Kaye uit Alberta.Het was voor mij wel heel lang geleden dat ik daar eens was, maar dat beeld met al die grafstenen was ik nooit weer vergeten. We werden in 2 groepen rondgeleid op de begraafplaats met 1394 graven waarvan 1 vrouw. Het informatiecentrum werd vorig jaar geopend, een film en veel informatie over de soldaten die daar begraven liggen kun je daar nu vinden zo ook de gebeurtenis van een jonge soldaat die besloot om in Nederland voor de heropbouw te blijven. Hij trouwde in april 1946. Op hun trouwdag kregen ze een jeep om die dag wat te kunnen rondtoeren. Door een ongeluk kwamen ze die dag beide om het leven, omdat het een Canadese soldaat was mocht hij met zijn vrouw op de Canadese grond in Holten begraven worden, vandaar die enige vrouw op de begraafplaats.

Het was een bijzondere middag op een mooi aangelegde begraafplaats. Menig verhaal gehoord en zeer onder de indruk van de jonge soldaten die daar begraven zijn.

donderdag 3 mei 2012

Quilbee Wierden

Een mededeling voor de dames die naar de bee in Wierden gaan, voor één keer is het niet de 2e woensdagavond maar een week later woensdagavond 16 mei.


Gisteren kreeg ik een siggie van Riekie uit Tilburg met haar poes Noor, wat een grappige poes, leuk gemaakt. Vandaag ga ik er voor haar één maken. Daarna ga ik verder met de kippetjes.